Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Sessie Financiering voor het mkb - 27 september

Zoekt u financiering en wilt u verschillende financieringsopties zo effectief mogelijk benutten? Welke financier past het beste bij uw plannen? Deze bijeenkomst, georganiseerd door Station 88 Huis voor ondernemerschap en innovatie, levert u inzicht in de mogelijkheden die verschillende financiers u kunnen bieden. De sessie biedt ruimschoots mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Lees verder

Bedrijven kunnen geen personeel vinden en toch zijn er 1,2 miljoen mensen zonder werk, hoe kan dat?

EINDHOVEN - De economie trekt weer aan. Het bedrijfsleven zit te springen om personeel, maar dat wil nog niet zo vlotten. Aan de andere kant zijn er in Nederland 1,2 miljoen mensen zonder werk, maar die graag aan de slag willen.

Lees verder

Provincie wil €600 miljoen samenbrengen voor groeibedrijven

‘s-Hertogenbosch, 13 juli 2017 – De provincie Noord-Brabant wil verschillende investeringen samenbrengen om innovatieve mkb-bedrijven vooruit te helpen. Zij gaat daarvoor een mkb-plusfaciliteit oprichten. Snelgroeiende bedrijven kunnen daar terecht voor leningen en participaties van ongeveer €10 tot €30 miljoen. Gedeputeerde Staten schrijven dit vandaag in een voorstel aan Provinciale Staten.

Lees verder

Niet accepteren dat personeelstekorten leiden tot grenzen aan de groei

Nog maar vijf jaar geleden bereikte Nederland het dieptepunt van de economische crisis. Het herstel verliep langzaam en ook de werkloosheid bleef lange tijd op hoog niveau. Vraaguitval en bezuinigingen op publieke sectoren als zorg en onderwijs versluierden de structurele mismatch die de Nederlandse arbeidsmarkt kent. Een veel te groot aandeel van het arbeidsaanbod ontbreekt het aan voldoende competenties en opleidingsniveau om te kunnen voldoen aan de snel veranderende behoeften van werkgevers.

Lees verder

Economische groei: Brabant aan kop

Nergens groeit de Nederlandse economie zo hard als in Brabant. Vooral de regio Eindhoven steelt de show met een groei van 3,4%. Dit blijkt uit een tussentijdse analyse van de sociaaleconomische situatie van SER Brabant, onderdeel van BrabantAdvies, het belangrijkste adviesorgaan van de provincie. ‘Spraken we vorig jaar over de lente die doorbrak in de Brabantse economie, nu is het al hoogzomer en dreigt hier en daar oververhitting’, zegt SER-voorzitter prof. Elphi Nelissen. Ze noemt het personeelstekort ‘alarmerend’.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInGoogle PlusEmail