Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Saskia Goetgeluk benoemd als CEO Brightlands Campus Greenport Venlo

Saskia Goetgeluk (1964) start per 1 mei 2017 als CEO van Brightlands Campus Greenport Venlo. Zij wordt verantwoordelijk voor de inhoudelijke doorontwikkeling van de campus tot hét kennis- en innovatielandschap op het gebied van gezonde voeding

Lees verder

Persbericht: Bedrijfsleven wil uitbouw succesformule beroepsonderwijs

Werkgevers roepen het nieuwe kabinet op om de succesvolle samenwerking tussen bedrijven en het beroepsonderwijs een boost te geven. Zij geven daarmee een reactie op de vandaag verschenen eindevaluatie van de ontwikkeling van Centra voor innovatief vakmanschap in het mbo en de Centres of expertise in het hbo. In deze centra werken onderwijs en bedrijfsleven succesvol samen aan uitdagend en relevant onderwijs, zo is de conclusie.

Lees verder

Miljoen extra voor Automotive Campus in Helmond

De Automotive Campus in Helmond (ACE) krijgt binnenkort een extra subsidie van een miljoen. Die wordt voor de helft bekostigd door het ministerie van OCW, de andere helft komt voor rekening van Jeroen Dijsselbloems eigen ministerie, Financiën. De campus is een van de drie Centres of Expertise in Nederland. Ook de andere twee centra, Water Technology in Leeuwarden en Chemie op Chemelot in Geleen, mogen een zelfde financiële injectie verwachten.

Lees verder

Project 3D Printing Nederland-Vlaanderen: N3D FLAND3RS

Met ondersteuning van Brainport Network is samen met FME en koninklijke Metaalunie Agoria. TNO, Fontys Sirris en de Technische Universitaire Alliantie West Vlaanderen, Flam3D en Brainport Development een Interreg project 3D printing onder de naam N3D FLAND3RS ingediend bij Interreg Nederland Vlaanderen in het kader van het Vanguard Initiative.,

Lees verder

Luc Soete: focus op grensoverschrijdende aanpak

“Een belangrijk onderscheidend vermogen van Brainport Network is de ligging aan twee buitenlandse grenzen. Het is nu de tijd om hier in de aanpak vanuit Brainport Network veel meer focus te leggen vanuit de triple helix regio’s en campussen in Zuidoost-Nederland” , aldus Luc Soete, bestuurlijk trekker voor de EU aanpak. Voor deze grensoverschrijdende aanpak zijn via Brainport Network ook Interreg –aanvragen ingediend voor aanpak arbeidsmarkt en 3D printen in het kader van het Vanquard Initiative.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInGoogle PlusEmail