Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Ze vinden hier werk of liefde: buitenlandse studenten blijven vaker plakken in Nederland

Veel meer studenten uit het buitenland dan verwacht blijven in Nederland. Ze vinden hier werk, of hun grote liefde. En Nederland heeft er baat bij, want ze vullen gaten op de arbeidsmarkt. Toch blijft de taal vaak een obstakel.

Lees verder

Vernieuwd arbeidsmarktdashboard live, ook in Utrecht en Drenthe

Met tal van nieuwe functionaliteiten en nog eenvoudiger toegang tot informatie is het arbeidsmarktdashboard.nl 2.0 in de lucht. En niet alleen voor gebruikers in Brabant en Limburg. De update naar nieuwe versie was ook het moment waarop de provincies Utrecht en Drenthe aanhaakten. Het betekent de start van een brede geografische uitrol.

Lees verder

Shaping the future of work in Europe’s 9 digital front-runner countries

McKinseys' research shows significant value in embracing AI and automation for the Northern European countries, but sees a requirement for new skill sets among employees and a policy response around education, training, and the social contract.

Lees verder

Vier aanvragen Centrum Innovatief Vakmanschap Zuidoost-Nederland gehonoreerd

Nieuwe ronde toekenningen uit het Regionaal Investeringsfonds mbo is bekend. 9 samenwerkingsverbanden tussen mbo-scholen en bedrijven krijgen circa 9 miljoen euro om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren.

Lees verder

Veel aandacht voor techniek in regeerakkoord

Gisteren presenteerde de vier coalitiepartijen het nieuwe regeerakkoord van Rutte III. In het akkoord worden diverse maatregelen aangekondigd voor de versterking van de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technische sector. Het nieuwe kabinet ziet techniek als een van de pijlers voor het versterken van de innovatiekracht van Nederland. De aanpak en inzet van het Techniekpact worden door het nieuwe kabinet voortgezet.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInGoogle PlusEmail