Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Kansrijke doorgroeiers maximaal de ruimte bieden

‘Waar moet je zijn, er zijn zoveel loketten. En hoe pak je dat aan? Dat zijn vragen waar veel ondernemers op de dag van vandaag mee zitten. Vragen waar wij hen bij kunnen helpen door vanuit Brainport Network alle kanten van de medaille te belichten en intelligente oplossingen aan te dragen. Dat netwerk functioneert als een ecosysteem. In vroeger jaren was het Philips dat veel andere ondernemers meenam in zijn ontwikkeling. Nu is de verhouding tussen de grote bedrijven en hun toeleveranciers anders. De kleine ondernemingen maken de grote flexibeler. Dat leidt tot specialisaties. Daar kan de regio van profiteren, maar dan moet het netwerk optimaal functioneren. Zodat het economisch klimaat binnen Brainport steeds verder verbeterd. Daar werken we nog volop aan.’

Lees verder

Kabinet en durfinvesteerders helpen startups sneller op weg

Het kabinet stelt jaarlijks 10 miljoen euro beschikbaar voor investeerders die startups helpen met hun financiering. Minister Kamp van Economische Zaken maakte de nieuwe regeling vandaag bekend tijdens het begin van de Week van de Ondernemer in Utrecht. Startups kunnen met deze regeling in hun eerste groeifase makkelijker aan de benodigde financiering komen. Met deze durfinvesteerders, zogenoemde Business Angels, helpt het kabinet startups om sneller een volgende stap te zetten. Volgens onderzoeksbureau Genome zijn er 2.300 tot 3.500 startups in Nederland, samen goed voor een waarde van 12,9 miljard euro.

Lees verder

Welke competenties vraagt de arbeidsmarkt van de toekomst?

Vanuit Brainport Network is veel aandacht voor de gevraagde competenties van medewerkers voor de toekomst. In de commissie arbeidmarktaanpak met Ton Wilthagen als voorzitter wordt hierop voorgesorteerd met onder meer het arbeidsmarktsdashboard en landelijk geagendeerd in het Techniekpact. Met het laatste rapport van de OECD en in de jaarconferentie van het Techniekpact van 26 juni gaan we er verder mee aan de slag.

Lees verder

SER roept op tot actie voor ontwikkelen sterke leercultuur in Nederland

Geef topprioriteit aan het ontwikkelen en beter benutten van vaardigheden en talenten van werkenden, zodat zij op de werkvloer kunnen doen waar ze goed in zijn. Werk aan een sterke leercultuur bij individuen, arbeidsorganisaties en opleidingsinstellingen en zorg dat iedereen de vaardigheden heeft om mee te kunnen doen in de samenleving. Deze drie topprioriteiten noemt de OECD in haar Skills Strategy Diagnostic report: Netherlands . De SER pakt de handschoen op en vraagt alle betrokkenen om tot een gezamenlijke actieagenda te komen om verdere uitwerking te geven aan de aanbevelingen. Dit kan leiden tot een nationaal akkoord waarin overheden, sociale partners, onderwijsinstellingen en andere stakeholders werken aan een sterke leercultuur.

Lees verder

Economische lentezon voelbaar in alle sectoren - ING Rapport

De Nederlandse economie groeit dit jaar stevig door. Net als in 2016 komt de groei op ruim 2% uit. Consumenten voeren hun uitgaven op. Dat betekent drukkere winkels en vollere terrassen, maar ook meer werk voor bezorgers. Op de bouwplaats blijft de activiteit toenemen en ook notarissen, uitzendbureaus en accountants maken meer uren dan vorig jaar. De bouw is voor het derde jaar de snelst groeiende sector met in zijn kielzog de zakelijke dienstverlening. Regionaal presteren vooral Amsterdam en de regio Eindhoven goed met groeipercentages van ruim 3%.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInGoogle PlusEmail