Nieuws archiefKabinet en durfinvesteerders helpen startups sneller op weg

Het kabinet stelt jaarlijks 10 miljoen euro beschikbaar voor investeerders die startups helpen met hun financiering. Minister Kamp van Economische Zaken maakte de nieuwe regeling vandaag bekend tijdens het begin van de Week van de Ondernemer in Utrecht. Startups kunnen met deze regeling in hun eerste groeifase makkelijker aan de benodigde financiering komen. Met deze durfinvesteerders, zogenoemde Business Angels, helpt het kabinet startups om sneller een volgende stap te zetten. Volgens onderzoeksbureau Genome zijn er 2.300 tot 3.500 startups in Nederland, samen goed voor een waarde van 12,9 miljard euro.

Lees verder

Economische lentezon voelbaar in alle sectoren - ING Rapport

De Nederlandse economie groeit dit jaar stevig door. Net als in 2016 komt de groei op ruim 2% uit. Consumenten voeren hun uitgaven op. Dat betekent drukkere winkels en vollere terrassen, maar ook meer werk voor bezorgers. Op de bouwplaats blijft de activiteit toenemen en ook notarissen, uitzendbureaus en accountants maken meer uren dan vorig jaar. De bouw is voor het derde jaar de snelst groeiende sector met in zijn kielzog de zakelijke dienstverlening. Regionaal presteren vooral Amsterdam en de regio Eindhoven goed met groeipercentages van ruim 3%.

Lees verder

Brainport zet in op kennis en talent

EINDHOVEN - Het is een hele berg geld: 8,3 miljard, het bedrag dat Brainport Eindhoven vraagt van het nieuwe kabinet. Maar vergelijk deze Brainportclaim eens met het bedrag dat de vier Randstad-gemeenten onlangs aan premier Rutte vroegen. Amsterdam, Rotterdam,Den Haag en Utrecht willen samen 35 miljard. En dan niet voor onderzoek en innovatie, maar voor het opknappen van achterstallig onderhoud aan woningen, openbare ruime, wegen, vervoer en voorzieningen.

Lees verder

Saskia Goetgeluk benoemd als CEO Brightlands Campus Greenport Venlo

Saskia Goetgeluk (1964) start per 1 mei 2017 als CEO van Brightlands Campus Greenport Venlo. Zij wordt verantwoordelijk voor de inhoudelijke doorontwikkeling van de campus tot hét kennis- en innovatielandschap op het gebied van gezonde voeding

Lees verder

Miljoen extra voor Automotive Campus in Helmond

De Automotive Campus in Helmond (ACE) krijgt binnenkort een extra subsidie van een miljoen. Die wordt voor de helft bekostigd door het ministerie van OCW, de andere helft komt voor rekening van Jeroen Dijsselbloems eigen ministerie, Financiën. De campus is een van de drie Centres of Expertise in Nederland. Ook de andere twee centra, Water Technology in Leeuwarden en Chemie op Chemelot in Geleen, mogen een zelfde financiële injectie verwachten.

Lees verder

Project 3D Printing Nederland-Vlaanderen: N3D FLAND3RS

Met ondersteuning van Brainport Network is samen met FME en koninklijke Metaalunie Agoria. TNO, Fontys Sirris en de Technische Universitaire Alliantie West Vlaanderen, Flam3D en Brainport Development een Interreg project 3D printing onder de naam N3D FLAND3RS ingediend bij Interreg Nederland Vlaanderen in het kader van het Vanguard Initiative.,

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedInGoogle PlusEmail