Eerste Dutch Technology Week trekt 25.000 bezoekers

De eerste Dutch Technology Week (DTW), die van 1 tot en met 8 juni werd gehouden in Brainport Regio Eindhoven, heeft in totaal zo'n 25.000 bezoekers getrokken. 

 

Technologie maakt innovatie mogelijk, zo noodzakelijk voor de maatschappelijke thema’s zoals energie, schoon water, voedsel, veiligheid en milieu. Daarnaast draagt technologie in belangrijke mate bij aan onze welvaart en welzijn. Tijdens de DTW kon iedereen technologie beleven en ervaren dat technologie zorgt voor innovatie, maatschappelijk relevant is, in belangrijke mate bijdraagt aan welvaart en welzijn en uitdagend is om in te werken en te investeren.

 

Logo DTW_web2

 

Op vrijdag 1 juni ging de DTW spectaculair van start met het evenement Smart meets Smart in het Pullman Hotel in Eindhoven. Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven, en Frits van Hout, topman van ASML, verrichten samen met een robot de openingshandeling. Het publieksweekend, waarbij bedrijven uit Brainport Regio Eindhoven de deuren open zetten voor het grote publiek, trok zo'n 10.000 bezoekers.

 

Andere grote evenementen tijdens de DTW waren TEDxBrainport, de eindfinale van 'Jouw slimste idee' en de TU/eXperience. De week werd afgesloten met de Quiz Night XL in het Beursgebouw in Eindhoven.

 

Kijk voor meer informatie op www.dutchtechnologyweek.com

 

Terug naar het overzicht

Delen:
FacebookTwitterLinkedInGoogle PlusEmail