Op de hoogte gehouden worden?
Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws / Kapitaal / 22 oktober 2019

Deep Tech Investment Event tijdens CES Unveiled

Tech bedrijven, media, investeerders en hoogwaardigheidsbekleders maakten hun opwachting op 17 oktober in de Beurs van Berlage van Amsterdam tijdens de derde editie van CES Unveiled: een voorproefje in Europa van de grote technologieconferentie CES 2020 (7 – 10 januari) te Las Vegas. Brainport Network organiseerde er voor ondernemers en Europese investeerders een pitch- en matchmaking event, met de focus op Deep Tech in regio Zuidoost-Nederland. “Als Deep Tech bedrijf trof je er echt durfkapitalisten die diep in de techniek zaten”, aldus deelnemer Vincent Burg, managing director van Accerion.

De jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas van de Consumer Technology Association (CTA) kent een lange traditie, ging zich door de jaren heen richten op technologische innovatie in het algemeen, en groeide uit tot  business-to-business wereldplatform. Amsterdam was voor de derde keer de vooruitgeschoven post van CES in Europa annex leidende conferentie voor tech innovatie in Europa. Honderd innovatieve bedrijven uit Nederland en omringende landen presenteerden zich er.

De aftrap van de dag betrof de mede door Brainport Network georganiseerde opening van de Euronext beurs met een klap op de gong door CTA voorman Gary Shapiro, staatssecretaris van EZK Mona Keijzer en CEO van Euronext Maurice van Tilburg: een symbolisch startsein voor tech succes, op naar een beursgang!

Deep Tech Investment Event

Brainport Network maakt zich hard voor het aanhaken van internationaal kapitaal op het Brainport Network ecosysteem. Een actie in dat verband was de organisatie van het Deep Tech Investment Event tijdens het middagprogramma waarbij een selectie van tien bedrijven kon pitchen voor en nader kon kennismaken met Europese investeerders. Het ging om zes deelnemers uit Brabant en Limburg: Dynaxion, EFFECT Photonics, SMART Photonics, Accerion, Ronavi Robotics en Cerescon B.V., gecompleteerd met iniVation, Gestoos, Digi.Bio en DeNoize elders uit Nederland en Europa.

De middag startte met een gezamenlijke lunch van de bedrijven en 32 Deep Tech investeerders. Daarbij lichtte Brainport Network de regio uit en gaf keynote spreker Kees Koolen, founding partner van EQT Ventures en voormalig CEO van booking.com, zijn visie op lange termijn groei en ontwikkeling van innovatieve tech bedrijven. Vervolgens was het aan de ondernemers om plenair hun business case te pitchen voor een zeskoppige jury, gevolgd door gelegenheid om één op één te spreken met investeerders.

De oogst van de dag: gelegde contacten en gecreëerde financieringskansen!

Ervaringen van deelnemers

Vincent Burg, managing director van Accerion te Venlo gespecialiseerd in nauwkeurige plaatsbepaling van automated guided vehicles (AGV’s) en mobiele robots:
“Het event was buitengewoon targeted: als Deep Tech bedrijf trof je er echt durfkapitalisten die diep in de techniek zaten. Al tijdens de pitch kreeg ik een aantal LinkedIn uitnodigingen, zag ik na afloop. Verder heb ik interessante gesprekken gehad met investeerders tijdens het matchmaking onderdeel, goed voor de nodige links en netwerk opportunities.”

Thérèse van Vinken, managing director van Cerescon B.V. te Heeze dat een hightech aspergeoogstmachine heeft ontwikkeld en marktrijp aan het maken is:
“Goed georganiseerd vond ik de inzage vooraf in de lijst van aanwezige investeerders. Vaak is het bij dit soort gelegenheden maar afwachten wie je treft. Bovendien kon je met vier van hen naar keuze alvast een gesprek van een kwartier inplannen. Daar maakte ik graag gebruik van. En fijn om me te kunnen voorbereiden, onder andere aan de hand van hun websites, om de tijd goed te benutten. Eentje bleek geen match. De andere drie hebben nu Cerescon in het vizier.”

Joost van de Griendt, co-founder van Dynaxion Security te Eindhoven dat op basis van technologie afgeleid van de CERN deeltjesversneller, nieuwe generatie scanapparatuur ontwikkelt voor postpakketten en koffers:
“Onze ambitie is de ASML van de security equipment te worden en we voelen ons als kennisintensief maakbedrijf sterk verbonden met het  Brainport ecosysteem. We waren daarom blij met hoe Brainport Network hightech en deep tech bedrijvigheid in de regio koppelde aan relevante investeerders.”