Op de hoogte gehouden worden?
Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws / AlgemeenArbeidsmarkt / 23 mei 2019

Lancering Leven Lang Ontwikkelen Techniekcoalitie en regio’s Brainport Network

Bovenstaande ervaringen vormen een mooie opmaat voor het feitelijke slotstuk van deze Jaarconferentie: de lancering vande gezamenlijke aanpak van Zuid-Nederland met regio’s Brainport Network, FME, Koninklijke Metaalunie, Techniek Nederland en de opleidingsfondsen OOM, A&O en OTIB voor Leven Lang Ontwikkelen. Hiermee willen de partners kleine en middelgrote technische bedrijven in Zuid-Nederland intensief ondersteunen in het opstellen van toekomst- en personeelsplannen voor de competenties en beroepen van de toekomst.

Op het podium praten Joost van den Akker (gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur bij de Provincie Limburg), Gert-Jan Buitendijk (Directeur-Generaal Werk bij het ministerie van SZW), Nienke Meijer (CvB-voorzitter Fontys University of Applied Sciences) en Ton Wilthagen (vertegenwoordiger landsdeel Zuidoost-Nederland/Brainport Network en Tilburg University) door over de noodzaak tot afgestemd beleid voor Leven Lang Ontwikkelen en hoe vanuit regio’s activiteiten hiervoor meer afgestemd kunnen worden op het landelijke beleid. ‘Deze coalitie is een enorme impuls voor Zuid-Nederland’, stelt Joost van den Akker, de provincie investeert daar ook extra in, zie https://www.brainportnetwork.nl/nieuws/technische-bedrijven-beter-voorbereid-op-de-toekomstige-arbeidsmarkt/. Maar de scoop is beslist breder. ‘Ik zie het als taak van de overheid om ervoor te zorgen dat alle regio’s elkaar inspireren’, benadrukt Gert-Jan Buitendijk. Er is daarbij haast geboden, want ‘de arbeidsmarkt is de achilleshiel van onze economie en dus van onze welvaart’, aldus Ton Wilthagen. Hij meldt de aanpak van de New Deal voor de arbeidsmarkt van Brainport Network https://www.brainportnetwork.nl/thema/arbeidsmarkt/ en de samenwerking met Vlaanderen in het project Werkinzicht https://www.werkinzicht.eu/nieuws/goed-op-weg-met-competentiesysteem-vdab, waarmee we nu samen met het CBS en UWV op weg zijn naar een gouden standaard voor Skills voor de arbeidsmarkt in Nederland.
Verder tipt Nienke Meijer de website Samenklaarvoordetoekomst.nl. Daarnaast is er MKB !dee, een subsidieregeling van de overheid voor het MKB om samen met anderen te investeren in de versterking van kennis en vaardigheden van personeel. En nu, mede dankzij een simpele, maar gezamenlijk druk op een rode knop, is er de lancering van de gezamenlijke aanpak Leven Lang Ontwikkelen in Zuid-Nederland.

Meer nieuws