Op de hoogte gehouden worden?
Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws / AlgemeenEuropa / 10 oktober 2019

Masterclass: winning aspects of a SME Instrument application

Heeft uw organisatie al een EIC Accelerator (SME Instrument) project ingediend maar helaas niet hoog genoeg geranked voor de subsidie? Of gaat uw organisatie in de toekomst een project indienen? Dan is deze masterclass iets voor u!

Het Horizon 2020 programma stimuleert innovatie binnen het mkb met de EIC Accelerator (voorheen SME Instrument fase 2). Voor ieder project is financiering beschikbaar van € 500.000 tot € 2,5 miljoen (70% -subsidiepercentage) eventueel aangevuld met Equity (tot € 15 mln). Het instrument richt zich vooral op innovatieve scale-ups die willen opschalen en een nieuw product, proces of dienst naar de Europese (of wereld) markt willen brengen. De looptijd van het subsidietraject is 12 tot 24 maanden. De Europese Commissie zoekt mkb’ers die met disruptieve ideeën voor nieuwe producten, diensten of processen klaar zijn om de Europese markt te veroveren.

Deze masterclass is speciaal gericht op MKB ondernemers die bezig zijn met een aanvraag voor de EIC Accelerator van Horizon 2020 en biedt gelegenheid om de belangrijkste onderdelen van een winnende aanvraag te bespreken.

Tijdens de masterclass leert u wat er belangrijk is aan het instrument en hoe u uw project het beste kunt aanpassen aan de gevraagde eisen. Ook begint u met de voorbereiding van de pitch voor een jury. Die pitch houdt u wanneer de jury uw voorstel selecteert. Daarnaast bespreken we of andere regelingen goede alternatieven bieden.

Na afloop:

  • heeft u inzicht hoe uw project goed kan scoren op de belangrijkste aandachtspunten en valkuilen;
  • bent u voorbereid op de uiteindelijke pitch aan een jury.

Meer informatie over SME Instrument leest u hier.

Om deel te nemen heeft u een projectschets (quickscan) of volledige draft bij u om de training zo effectief mogelijk te maken voor u. De quickscan is te verkrijgen bij Gwendolynn Grootaers van RVO gwendolynn.grootaers@rvo.nl

Informatie over het evenement

Datum: 30 oktober 2019

Tijd: 14.00 – 17.00

LocatieZwarte Doos, ruimte 1.03, TU/e Campus, Den Dolech 2, 5612 AZ Eindhoven

Doelgroep: innovatieve MKB die een EIC Accelerator hebben ingediend / gaan indienen

OrganisatieBrainport Network, Technische Universiteit Eindhoven, en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Deelname

Registratie voor deze masterclass is verplicht. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen. U kunt zich aanmelden via m.heijmen@brainportnetwork.nl