Op de hoogte gehouden worden?
Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws / Kapitaal / 11 april 2018

Mestic van Eindhovense Jalila Essaidi bij laatste 3 wereldwijde wedstrijd Chivas Venture

Van koeienpoep tot Mestic: Jalila Essaidi’s mestproject. T-shirts, boeken, plastic bekers: voor dit soort producten moeten we normaal gesproken een aanslag doen op de natuur. Binnenkort gaat dat veranderen, belooft Jalila Essaidi. Dankzij koeienpoep.

Jalila Essaidi, een Eindhovense van 35 jaar, kreeg wereldwijde bekendheid door haar kogelwerende huid op basis van spinnenzijde. Het was het begin van haar bedrijf Inspidere BV. Essaidi is designer en ondernemer, maar bovenal een pionier die op zoek is naar oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen. Haar nieuwste project is daar, meer nog dan al haar voorgaande, een uiting van. Essaidi en haar BioArtLab werken aan niets minder dan de beeindiging van het mestprobleem. Dat doen ze niet door boeren te dwingen minder mest te produceren, maar door een mooie bestemming te vinden voor de mest zelf. Zodat afval een grondstof wordt en van daaruit weer in nieuwe producten kan terugkeren. Met haar project Mestic neemt ze dit jaar deel aan de Chivas Venture 2018. Ze behoort tot de laatste drie deelnemers en is daarmee finalist van de competitie.

Tot 24 mei 2018 krijgt het publiek de tijd om een stem uit te brengen op zijn of haar favoriete finalist van Chivas Venture 2018, waarmee zij bepaalt hoe de eerste 200.000 dollar wordt verdeeld. Op 24 mei 2018 komen de drie finalisten van de 29 deelnemende landen, waaronder Jalila Essaidi, in Amsterdam bijeen om hun ideeën te pitchen tijdens The Next Web Conference. Er staat veel op het spel, want tijdens die finale wordt de resterende 800.000 dollar onder de finalisten verdeeld.

Meer informatie over Mestic en stemmen op dit project kan via deze link.

Bron:

Chivas

Meer nieuws