Op de hoogte gehouden worden?
Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws / Kapitaal / 7 oktober 2018

NextOEM Business Growth Circles: persoonlijk en zakelijk groeien

Business Growth Circles is een professioneel, eenjarig programma voor ondernemers met technologisch georiënteerde bedrijven. Het komt voort uit het in 2014 in Brainport Eindhoven gestarte NextOEM programma, reikt inmiddels verder dan de Brainport regio en breidt gestaag uit. Brainport Network is één van de partners en faciliteert deelname vanuit Noord-Brabant en Limburg. Twee deelnemers vertellen over hun ervaringen. “Een groeicirkel raakt je in de kern.”

Business Growth Circles maken ondernemers succesvoller door persoonlijke ontwikkelbehoeften te identificeren en adresseren. In aanmerking komen ondernemers die een technologisch georiënteerd bedrijf leiden met een voor de markt vrijgegeven product, een omzet vanaf een miljoen euro (of een half miljoen euro, maar de start-up fase voorbij), een organisatie vanaf tien personen, en een stevige ambitie om door te groeien.

Intervisie

Co-founder Eugene Kaerts legt uit: “We helpen de ondernemer verder, en daarmee de onderneming. Per Growth Circle stellen we een kleine groep samen waarbinnen intervisie en leren van elkaar voorop staan. Op basis van een scan van vaardigheden, zowel zakelijk als persoonlijk gezien, werken de deelnemers met elkaar om hun ondernemersvaardigheden aan te vullen en te versterken. Daarnaast verzorgen toppers uit het bedrijfsleven workshops. Casussen van deelnemers staan daarbij centraal. En wat ik wil benadrukken: Het vertrouwen van de deelnemers naar elkaar is een belangrijke basis voor de groeicirkels.”

Deelnemers aan het woord

Erwin van den Berkmortel, directeur van Flex-Industries te Helmond, leverancier aan eindgebruikers en co-engineer voor OEM’s als het gaat om innovatieve transportsystemen in productieomgevingen:

“Ik ben tot dusver naar twee sessies geweest en merk nu al: een groeicirkel raakt je in de kern en verrijkt je inzichten. Wat ik heel waardevol vind, is dat je niet naar een goeroe zit te luisteren in een volle collegezaal, maar in een kleine, intieme setting met veel interactie.”

Rick Scholte, founder van Sorama te Eindhoven dat met akoestische camera’s bronnen van geluid en vibraties inzichtelijk maakt, voor productverbetering binnen domeinen als consumentenelektronica, automotive en health en voor toepassingen binnen Smart City concepten:

“Dankzij een gedegen voorselectie tref je binnen een groeicirkel collega-ondernemers met wie je echt wat uit te wisselen hebt. Herkenning, en de praktijk als grote leerschool, lokken een interessante dynamiek uit. Dat binnen de veiligheid van een besloten kring. Ik hoop en verwacht dat de contacten na afloop blijven.”

Uitbreiding

Kende Business Growth Circles tot dusver deelnemers uit Noord-Brabant en Limburg, recent is een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Noviotech Campus in Nijmegen. Kaerts: “Dat maakt het mogelijk om ook ondernemers in Gelderland en Overijssel een groeicirkel aan te bieden. Naar verwachting starten we in kwartaal vier. Verder onderzoeken we mogelijkheden om uit te breiden naar Limburg en Zuid-Holland.”

Partners

De NextOEM Business Growth Circles zijn een initiatief van Gerard Dekkers, Eugene Kaerts en Brainport Development (aanjager van het oorspronkelijke NextOEM programma), waarbij zich ondertussen partners als Brainport Network, Rabobank en Noviotech Campus in Nijmegen hebben aangesloten. De samenwerking van deze partijen maakt de instapdrempel van het programma laag.

Meer informatie? Inschrijven?

Brainport Network komt graag in contact met ondernemers die mogelijk willen deelnemen. Neem contact op met Gerard Dekkers of Eugene Kaerts: info@nextoem.com

www.nextoem.com

Meer nieuws