Op de hoogte gehouden worden?
Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws / Europa / 11 april 2018

Onderzoek en innovatie in Nederland

Hoe realiseren we meer overheidssteun voor toegepast onderzoek? Meer private uitgaven voor onderzoek en innovatie? Hoe voorkomen we toekomstige tekorten aan werknemers met specifieke vaardigheden en hoe zorg je ervoor dat innovatiebeleid geschikt wordt gemaakt voor uitdagingsgericht beleid?

Volgens het Joint Research Centre (JRC) van de Europese Commissie zijn dat de vier grootste uitdagingen op het gebied van onderzoek en innovatie in Nederland.

Op 26 maart 2018 publiceerde JRC het jaarlijkse landenrapport over onderzoek en innovatie in Nederland. Het rapport is samengesteld door het Rathenau Instituut en gaat in op relevant beleid, financiering en thema’s die cruciaal zijn voor het EU-beleid. Specifieke aandacht is er dit jaar voor de voortgang van de slimme specialisatiestrategieën van Nederlandse regio’s. Het Rathenau Instituut formuleerde in dit verband al eerder in een Bericht aan het Parlement vijf beleidsopties die er voor zorgen dat Nederland in de aanpak van grote maatschappelijke uitdagingen beter kan profiteren van zijn sterke innovatiesysteem.

Download het RIO-landenrapport 2017: Nederland.

 

Bron:

Rathenau Instituut

 

Meer nieuws