Op de hoogte gehouden worden?
Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws / AlgemeenArbeidsmarktEuropaKapitaal / 24 juni 2019

Twaalfde Kastelenoverleg | 20 juni 2019

Op 20 juni is het sterke netwerk van bestuurders van de triple helix regio’s in Zuidoost-Nederland en de Provincie Noord-Brabant en Provincie Limburg bijeen gekomen voor het Twaalfde Kastelenoverleg van Brainport Network in Landgoed Kasteel Limbricht. Met als thema de aanpak van de energietransitie op de schaal van Zuid-Nederland, samen met Vlaanderen en Duitsland.

 

 

Met prof. Luc Soete vanuit het bestuur van Brainport Network, Wouter de Geest van BASF Antwerpen en Maria van der Hoeven van o.a. Total en RWE Innogy. Daarnaast spraken de innovatieve duurzame bedrijven Lightyear, Avantium en Heliox over regionaal ondernemerschap en verduurzaming in het MKB voor de transitie. Ook deelden de jonge ondernemingen uit de triple helix SOLID, DENS en CHILL hun visie op de transitie.

Conclusie aldus Joost van den Akker, gedeputeerde Limburg: “Hoog tijd voor Brabants-Limburgse Industrie- en Energieagenda. Internationaal in de pas, innovatief leidend qua sleutel- en procestechnologieën en met verbonden energie-infrastructuur naar Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen.

Meer nieuws