Op de hoogte gehouden worden?
Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws / AlgemeenKapitaal / 19 juni 2019

Zuidoost-Nederland profileert zich als investeringsregio op GES

Wat zijn interessante regio’s in Nederland als het gaat om investeringskansen? Waar bevinden zich veelbelovende sectoren en bedrijven? En welke investeerders met regionale marktkennis staan open voor samenwerking? Internationale financiële spelers steken hier hun licht over op tijdens het International Networking Financials Event op 4 juni, georganiseerd door Brainport Network en Brainport Development als onderdeel van de exclusieve Global Entrepreneurship Summit (GES) in Den Haag. Deze grote jaarlijkse top wordt voor het eerst in Europa georganiseerd. Zuidoost-Nederland presenteert zich daar uiteraard graag!

Het International Networking Financials Event kan rekenen op 120 deelnemers, waaronder tal van investeerders uit de VS, Europa en Nederland, actief in verschillende sectoren en fases. Zo is de  gerenommeerde Silicon Valley Bank (VS) van de partij. Deze op de hightech sector gerichte (investment)bank – met vele vestigingen in de VS en met Europese vestigingen in het Verenigd Koningrijk en Duitsland – kijkt met interesse naar Zuidoost-Nederland.

Extra attentiewaarde

Noord-Brabant en Limburg zijn goed vertegenwoordigd op het event met koplopers uit het regionale bedrijfsleven en diverse regionaal georiënteerde partijen op de kapitaalmarkt. Deelnemer Hans Bloemen, managing director van kapitaalfonds ECFG uit Eindhoven na afloop: “Ik denk dat we als regio extra attentiewaarde hebben gekregen.”

Investeringskansen

Programmamanager Carina Tielemans van Brainport Network opent de bijeenkomst. Ze neemt de aanwezigen speciaal even mee in investeringskansen in Zuidoost-Nederland. Professor Erik Vermeulen, hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg en Steve Seuntjens, VS investeerder voor PHS Capital, inspireren vervolgens met een presentatie over de waarde van internationale connecties, onder andere in het licht van technologische ontwikkelingen die mogelijkheden bieden voor nieuwe business modellen. Het podium is ook aan Sillicon Valley Bank dat succesverhalen deelt.

Gong

De bijeenkomst kent een spectaculair slot waar heel GES over spreekt: Prins Constantijn, Special Envoy van Startup Delta (binnenkort bekend onder TechLeap.NL) en Stephen Lowery, managing director van Silicon Valley Bank, onderstrepen samen het belang van ondernemerschap wereldwijd met een klap op de Euronext gong. Daarmee sluiten ze de Amsterdamse beurs, hiertoe uitgenodigd door Maurice van Tilburg, CEO van Euronext. De gong is voor de gelegenheid vanaf Beursplein 5 overgebracht naar het World Forum in Den Haag.

Doorklinken

Als het aan Brainport Network ligt blijft de gong doorklinken in de vorm van het continueren van internationale connecties. Deelnemers ontvangen een uitnodiging voor een bezoek aan de regio om nader te kennis te maken. Tevens vindt later in 2019 een International Venture Event plaats.

Meer nieuws